Νέα στη Νάπα: Οριζόντια γευσιγνωσία κρασιών από 12 AVAs

1881 Napa “big” εμπειρία γευσιγνωσίας, “Ξεκινήστε ένα ταξίδι σε όλη την κοιλάδα,” διαθέτει ίδια-vintage cabernet sauvignons από 12 από τις 16 αμερικανικές αμπελουργικές περιοχές της Κοιλάδας Νάπα (AVAs) και διαρκεί περίπου δύο ώρες. (Ευγένεια φωτογραφία)

Οι λάτρεις του κρασιού είναι γνωστό ότι geek έξω πάνω από κάθετες γευσιγνωσίες που διαθέτουν διαφορετικές τρύγους του ίδιου κρασιού.

Τώρα, ένα οινοποιείο Νάπα παίρνει τα πράγματα σε μια διαφορετική κατεύθυνση, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δοκιμάσουν ίδιο-vintage cabernet sauvignons από 12 από τις 16 αμερικανικές αμπελουργικές περιοχές της κοιλάδας Νάπα (AVAs).

Παρουσιάζονται από 1881 Napa-το τελευταίο εγχείρημα από το κρασί μεγιστάνας Jean-Charles Boisset-αυτές οι οριζόντιες γευσιγνωσίες έχουν ως στόχο να δώσουν στους επισκέπτες μια αίσθηση για το πώς terroir μπορεί να αλλάξει τη γεύση, ορυκτότητα, το σώμα, το άρωμα, και την υφή του ίδιου κρασιού.

“Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να δώσουμε μια περιεκτική ματιά στην κοιλάδα Νάπα και να την παρουσιάσουμε στον κόσμο με έναν τρόπο που ο καθένας θα μπορούσε να καταλάβει”, λέει ο Boisset, ο οποίος, μαζί με την ομάδα του, έχει ονομάσει τη νέα γευσιγνωσία “Ξεκινήστε ένα ταξίδι σε όλη την κοιλάδα.” Η τιμή: $ 175 για δώδεκα 2-ουγκιά χύνει. (Για τα σπασίκλες μαθηματικά εκεί έξω, αυτό είναι ακριβώς για την αξία ενός μπουκαλιού του κρασιού σε περίπου 14,50 δολάρια ανά ποτήρι.)

Η ομάδα στο 1881 Νάπα υιοθετεί μια νέα προσέγγιση στην οινοποίηση.

Αντί να οινοποιεί σταφύλια ανά αμπελώνα ή αμπελώνα, ο οινοποιός Thane Knutson διαχωρίζει τα σταφύλια με ονομασία (ή AVA) και παράγει ξεχωριστά κρασιά από κάθε παρτίδα. (Χάρη στο μέγεθος της αυτοκρατορίας κρασιού boisset, Knutson μπορεί να προμηθεύονται σταφύλια από 13 από 16 AVAs της Κοιλάδας Νάπα). Στη συνέχεια εφαρμόζει την ίδια τεχνική οινοποίησης σε όλους τους τομείς: κάθε παρτίδα ξοδεύει το ίδιο χρονικό διάστημα σε δεξαμενές, με το δέρμα, και τα κρασιά ωριώνονται στο ίδιο ποσοστό των γαλλικών δρύινων βαρελιών (περίπου 50 έως 60 τοις εκατό).

Άλλες γευσιγνωσίες στην ομάδα Napa 1881 τα 12 AVA-συγκεκριμένα cabernet sauvignons σε τρεις γεωγραφικά ευδιάκριτες περιοχές: Mountaintop, πλαγιά λόφων, και πάτωμα κοιλάδων. Κάθε γευσιγνωσία αποτελείται από τέσσερα κρασιά από κάθε περιοχή της κοιλάδας Νάπα και διαρκεί από 30 έως 45 λεπτά. Για τη μεγάλη γευσιγνωσία, οι επισκέπτες λαμβάνουν δείγματα από 12 κρασιά και συνήθως γουλιά για 2 ώρες.

Κάθε εμπειρία περιλαμβάνει επίσης γραφικά: Βάζα του εδάφους από κάθε AVA παρέχουν απόδειξη των διαφόρων terroir.

«Η σειρά των εδαφών και των γεύσεων ανοίγει μια πόρτα για τις φανταστικές συζητήσεις για αυτό που κάνει cabernet τη προτίμηση πώς κάνει,» λέει Knutson. “Είναι πάντα μάτι-άνοιγμα πόσο διαφορετικές γειτονικές ονομασίες μπορεί να είναι. Η Αγία Ελένη σου δίνει μια σέξι και θηλυκή υφή στον ουρανίσκο. Rutherford, ακριβώς δίπλα, δημιουργεί αυτό το ισχυρό και σκούρο υφή κακάο. Και αυτοί είναι μόνο αυτοί οι δύο.”

Boisset απηχεί αυτό το συναίσθημα: «Προσπαθούμε πραγματικά να αλλάξουμε την αντίληψη ότι η Νάπα είναι ένα πόνι ένα τέχνασμα, όταν πρόκειται για το κρασί. Δεν είμαστε απλά ταξί. Δεν είμαστε μόνο μείγματα του Μπορντό. Και η διαφορετική τοποθεσία μπορεί να δημιουργήσει πολύ διαφορετικό κρασί.”

Κατά την ώρα του Τύπου, 1881 Νάπα είχε πουλήσει 28 δώδεκα-γευσιγνωσία κρασιού-περίπου επτά ανά μήνα από το άνοιγμα τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Αλλά, στην αληθινή μόδα Boisset, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια αίθουσα γευσιγνωσίας: το λευκό βικτοριανό ακριβώς βόρεια του Oakville Grocery διπλασιάζει ως μουσείο οινοποίησης. Διαθέτει οροφές 30 ποδιών και δύο ιστορίες με σαφώς διαφορετικές εμπειρίες.

Οι τοίχοι στο επίπεδο του εδάφους είναι επενδεδυμένοι με ένα του-ένα είδος καράφες από την προσωπική συλλογή Boisset, η οποία κορυφές 2.700 σκάφη. Ο δεύτερος όροφος διαθέτει μπαλκόνι με αγροτικά εργαλεία από τις πρώτες ημέρες της οινοποίησης στην κοιλάδα. Υπάρχει επίσης ένα μικρό δωμάτιο με φωτογραφίες που αφηγούνται ιστορίες μερικών από τους πιο διάσημους αγρότες αυτής της εποχής.

Ίσως το πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό είναι στην οροφή: Ένας χάρτης των AVAs που αποτελούν την κοιλάδα Napa.

Ακόμα κι αν δεν την άνοιξη για να δοκιμάσετε το κρασί, μια επίσκεψη στο 1881 είναι μια βαθιά βουτιά στην ιστορία της οινοποίησης στη Νάπα. Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να το πιείτε όλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *